61jqtwf1k60pfgfu9d88qtyfi0.0

Over mij

Ik ben Huub van Ekeren, 36 jaar, trotse man van Tanja en trotse vader van mijn zoons Siem (5) en Job (2). Ik vind mijn gezin, familie en vrienden belangrijk, evenals het leren van nieuwe dingen. Ik daag mezelf graag uit met onder meer sport – zo heb ik het afgelopen jaar voor het eerst de marathon succesvol uitgelopen. Ik wil graag iemand zijn met een positieve instelling, geduldig, nieuwsgierig, leergierig, betrouwbaar en loyaal. De laatste jaren heb ik ook veel geleerd van het opvoeden van kinderen: geduld, leven in het nu, omgaan met emoties, timemanagement en ga zo maar door. Ik zie daardoor het hebben van jonge kinderen eerder als een voordeel als een nadeel voor een zelfstandig ondernemer.

Ik ben opgegroeid in een gezin met een oudere broer en een jongere tweelingbroer en -zus. Techniek en ondernemen kreeg ik al van jongs af aan mee. Mijn vader is mede-eigenaar van een bedrijf (O-C-S-S gmbh) dat besturingsoplossingen levert voor met name de procesindustrie. Hij was vaak van huis om internationale klanten te bezoeken en mijn moeder voedde dan de vier kinderen in haar eentje op (nu ik vader ben realiseer ik me wat voor een uitdaging dat moet zijn geweest). Door mijn goede cijfers voor Wiskunde, Natuurkunde en Scheikunde was het na de middelbare school logisch voor mij voor een technische opleiding te kiezen. Ik ben Elektrotechniek gaan studeren aan de HAN in Arnhem. Ik werd daar geïnspireerd door een goede leraar regeltechniek en besloot mijn studie te verlengen met de masteropleiding Systems & Control aan de TU Delft. Ik ben mezelf daar ook ‘tegengekomen’, maar uiteindelijk heb ik er ontzettend veel geleerd. Vooral om onafhankelijk te leren denken en mijn eigen keuzes ook op waarde te schatten. Mijn studie heb ik nog een half jaar onderbroken om een project voor mijn vaders bedrijf uit te voeren, waarbij geavanceerde regeltechniek gevraagd werd. Dit project heb ik met trots afgerond en ik heb daarnaast een onvergetelijke reis gemaakt dwars door China heen.

Mijn carrière ben ik gestart bij NEM Energy b.v. in Leiden. Eerst heb ik daar gewerkt aan procesbesturing voor HRSG’s, maar dat werk was niet dicht genoeg op het vuur voor mij. Ik heb daarna een kleine 2 jaar gewerkt op de R&D afdeling aan de ontwikkeling van een thermische zonne-energie systeem. Het werk was interessant en uitdagend, maar ik merkte dat ik vooral enthousiast werd wanneer we concreet gingen ontwikkelen en testen aan een prototype. Uiteindelijk nam het research gedeelte de overhand en dat paste minder bij mij. Ik kwam erachter dat ik van concrete projecten houd, waarbij er op de korte termijn (maanden tot een jaar) een deadline is en waarde gecreëerd wordt. Dit motiveert mij en dit geeft mij voldoening. Ik heb daarna mijn carrière een gevolg gegeven bij machinebouwer Houdijk Holland. Hier heb ik mijn echte passie ontdekt: machines ontwikkelen, slimme software programmeren, machines testen en in bedrijf stellen. Vaak was er maar één optie: de machine moet over een x aantal maanden goed werken. Het samen met ingenieurs, monteurs en andere projectleden toewerken naar een werkende machine vind ik een mooi proces, waarbij je als team op elkaar aangewezen bent. Later ben ik ook screenings, voorontwerpen en andere software lead taken op mijn gaan nemen. Na zeven jaar werd het tijd om een nieuwe uitdaging aan te gaan en als zelfstandige te starten. Ik wil graag volledig verantwoordelijk zijn voor mijn eigen kwaliteit en keuzes. Daarnaast wil ik mezelf blijven ontwikkelen, zowel op technisch als op persoonlijk vlak.