Mijn aanpak

Het is mijn missie om over uitdagende projecten de technische verantwoordelijkheid te pakken en maatwerk af te leveren.

Ik focus me op automatiseringsoplossingen voor de industrie en de machinebouw in het bijzonder. Mijn grootste kracht ligt in het ontwerpen, optimaliseren, standaardiseren en/of engineeren van functionaliteiten voor een machine of installatie. Lees op de pagina diensten meer hierover.

Mijn werkwijze

Ieder project heeft zijn specifieke aanpak nodig. Maar in grote lijnen ga ik als volgt te werk:

Allereerst breng ik de wens van u als opdrachtgever in kaart. Het is belangrijk om de juiste richting van het project te bepalen, zodat iedere stap het project ook verder brengt. Door de wensen op te schrijven in een opdrachtformulering worden de verwachtingen vastgelegd.

Daarna ga ik over op de uitvoering en de planning van het project. Het is mijn passie om daarbij in alles te zoeken naar de meest effectieve aanpak. De keuzes die ik hiervoor maak, communiceer ik open met u als opdrachtgever:

  • Technische perfectie of efficiëntie?
  • Zelf uitvoeren of uitbesteden?
  • Gestandaardiseerde oplossing of project-specifieke oplossing?
  • Nieuw ontwikkelen of bestaande oplossing (inkopen)?
  • Keuze van werklocatie.

In mijn werk onderscheid ik mij in het systeem- en platformonafhankelijk ontwerpen van een technische oplossing. Hierdoor denk ik niet snel in beperkingen, maar eerder in mogelijkheden. Het kiezen van de juiste software en hardware is pas een volgende stap.

Met de ervaring die ik heb, weeg ik de beste weg naar succes af. Hierbij kan ik ervoor kiezen om mijn eigen kennis te gebruiken of te verbreden, maar ook de vaardigheden van mijn netwerk benutten. In mijn overtuiging is ieder succesvol project het resultaat van effectieve en synergetische samenwerking.

Mijn werkhouding beschrijft zich als professioneel, met een dosis humor wanneer het kan. Zo kunnen we met enthousiasme, een positieve instelling en een goede samenwerking toewerken naar het einddoel.

Ben ik niet de juiste professional voor uw project? Dan ben ik hier eerlijk over en kan ik meedenken met een andere oplossing. Vertrouwen is waar het om draait, zonder verrassingen achteraf.